This involved a prominent building, where the client wished to add a large glazed structure to be used all year round.

As the property is centrally located in the village and visible from the road, colour was an important factor, and we also designed the fenestration to be similar to the house windows, so the large extension did not appear to dominate its surroundings.

To match the existing property, the base was constructed from stone, enabling the conservatory to merge more sympathetically with the existing building. The lantern roof was also pitched low to reduce its impact on the overall design of the house.

The design of this type of conservatory with its lantern roof also provides better insulation to the property than that of a glass roof only, while retaining natural ceiling light and adding architectural interest.

tpl-buddy-010/homepagebox1thumbconservatories.png
tpl-buddy-010/homepagebox1thumborangeries.png
tpl-buddy-010/homepagebox1thumbportfolio.png