To maximise an under-used space, this project involved designing a large conservatory to sit in between two wings at the rear of this substantial property situated in Bridgnorth.

The framework of the roof, doors and windows were classic white to match the existing house joinery, while the low wall under the For this project, a local architect had already been employed to help with the complete renovation of the property, including new side extensions — designed to incorporate glazed roof lanterns — and a conservatory at the rear.

All necessary planning permissions and building regulations had been completed and with the help of the architect, the client had sourced his own builder to act as the main contractor.

We were then invited to provide a tender for the conservatory and the required roof lanterns, and when awarded the contract we worked closely with the client and his architect to create a final design for the conservatory.

In this way we were able to add our expertise into an existing team and budget to ensure the high quality of the glass structures, and to produce the ideal outcome for the client.replicated the narrow-brick construction of the main building.

The result presented a beautiful extra living area that complemented the original building externally, and brought light and space into the home.

Using the area between the wings also enabled the clients to extend the living space without detracting from the garden terrace, so the conservatory — perfectly tailored to its location — elegantly enhanced both the house and garden.